8 Şubat 2011 Salı

ERKEKLERDE LUPUS SEMPTOMLARI


Lupus daha çok kadın hastalığı olarak bilinsede ,hastaların %10'unu erkekler oluşturur.Erkeklerdeki belirtileri teşhis etmek ,diğer hastalıklarla karıştırılıabildiğinden kadınlara oranla daha zordur.En tipik belirtiler şöyledir;  
1.Yüzde güneşe maruz kalınca artan yaralar ve kızarıklıklar,ağız içi yaralar ve lezyonlar...
2.Göğüs ağrısı ve nefes darlığı
3.Saç tellerinde incelme,dökülme ve kelleşme (bu belirtiyle teşhis koymak çok zordur çünkü bu biçok hastalığın belirtisi olabildiği gibi ,genetikte olabilr)
4.Kafa karışıklığı,hafıza kaybı ve depresyon..(Lupus tüm dokulara saldırabilir,bir erkeğin konsantre olma ve net bir şekilde düşünme gücünü etkileyebilr)
5.Beyin üzerindeki etkisi nedeniyle lupus,halüsinasyon ,anksiyete ve paranoyaya neden olabilir.(Bu acil ilgilenilmesi gereken belirtilerden biridir)
6.Eklem ağrıları ,tutukluk ve şişlik...(Eklemler şişebilir,ağrıya ve hareklerde kısıtlanmaya yol açabilir)

1 yorum:

  1. Bende lupus hastası bir erkeğim. Bu hastalığa sahip olan bir erkek tanımadım hiç Konya'da. Başkaları nasıl bir hastalık seyri yaşadılar hiç fikrim yok. 10 yıldan beri çok farklı semptomlar yaşadım. İnternette hep bayanlarla ilgili bilgiler ve onlarin yorumlari var. O yüzden hiç fikir paylaşımında bulunduğum kimse olmadı benim. Açıkçası doktorlarda bir erkeğe özel neler olabilir çok fazla fikir sahibi değiller çünkü çok nadir görüyorlar. Yinede Allah hepsinden razı olsun. Kendi kendime halledip yaşamaya çalışıyorum bu hastalıkla birazda. Hala yeni yeni fark ettiğim olaylar oluyor. En iyi günüm bugünüm şeklinde bir hayat felsefesine sahip oldum. Geçmiş için üzülmemeye gelecek için çok fazla kafaya takmamaya alıştım. Bir gün lupusun kesin tedavisini sağlayan bir ilacın üretileceğine inanıyorum. Ümitsizlik en kötü şeydir. Şükretmesini bilecez, değilse daha zor günler bizi bekleyebilir.

    YanıtlaSil